2017. Búcsúzó óvodásaink

Kisalbert Rebeka

Dajka Rozi

Kellner Dávid

Surinya Kira

Szél Tamás

Kovács Krisztián

 Fülöp Andrásné Éva óvó néni /nyugdíjjas 2017. április 01. óta/

 

Bemutatkozom:

Fülön Andrásné, Papp Éva vagyok. Mártélyiként születtem, Papp György neves feketehalmi, majd mártélyi tanítóúr első gyermekeként. Mártélyra jártam általános iskolába, majd középiskolába a Hódmezővásárhelyi Frankel Leó szakközépiskola egészségügyi szakán végeztem, általános asszisztensi, gyermekfelügyelői képesítést kaptam.

A mártélyi óvodába 1977-be kerültem, mint gyermekfelügyelő. Jelentkeztem Szarvasra a Felsőfokú Óvónőképzőbe. Diplomámat 1981-ben kaptam meg, „jó” minősítéssel.

Férjem Fülöp András, két gyermekem van András és Tamás, ők már felnőttek.

Igaz, hogy jelenleg Hódmezővásárhelyen élek családommal, de Mártélyra haza járok. Mivel Mártélyi születésű vagyok, így a mártélyi szülők, nagyszülők, gyerekek nagyon közel állnak hozzám.

Az óvodában az óvodapedagógusi munka mellett az ifjúságvédelmi feladatokat látom el, közalkalmazotti tanácstag vagyok.

Hobbym az olvasás, gyűjtöm a különböző műfajú, jellegű könyveket. Szeretem a gyermekekkel foglalkozó, pszichológiai, nevelési jellegű könyveket, munkám során ezeket használom és hasznosítom.

A következő években arra törekszem, hogy eddigi tapasztalataimat, tudásomat a legjobbak szerint a gyermekek nevelésére fordítsam.

2016. Búcsúzó óvodásaink

Tóth Nimród

Rostás Áron

Dunai Dominik

Bácsván Zoltán

Erdős Marcell

Papp Emma

Kiss Bianka

Pap Ramóna

Csatlós-Tóth Hanna

Pázsik Alexandra

Deák Elena 

 

Búcsúzúnk

Négy év hosszú idő még egy felnőtt életében is, nemhogy egy kisgyermekébe. A lehetőség, hogy 2,5 évesen megkezdheti az óvodát  és akár 7 éves korig is óvodás lehet, kibővíti az óvodás kort, nem csak három évről beszélünk manapság. Beiratkozáskor még alig beszélő, kicsit csetlő-botló kicsiből óvodáskor végére önálló személyiséggé váló, magabiztos kisiskolássá válnak. A szakirodalom szerint is ez a kor az egyik legmeghatározóbb az életükben, ebben az időszakban történik a legtöbb érés, fejlődés az idegrendszerükben. Sajnos az óvodás élményeket még többnyire elfelejtik, de nem mindegy milyen érzések, illatok, benyomások maradnak meg. Sok-sok élmény által válik személyiségük sokoldalúvá, harmonikussá, tudjuk nem az ismeretek átadása a legfontosabb még, hanem a feladattudat kialakítása, az érdeklődés, a tanulási vágy felkeltése.

Bízunk abban, hogy ez sikerült, és mint minden évben kicsit izgatottan engedjük útjukra nagycsoportosainkat, továbbra is nyomon követve iskolai pályafutásukat. 

Június 6-án 10 órakor hagyományos évzáró ünnepünkön köszönünk el tőlük, majd június 16-án Pusztaszerre, egy közös kirándulásra invitáljuk őket, ahova a középsősök is elkísérnek minket. Természetesen az óvoda kapuja még a nyáron számukra is nyitva áll.

2015. ballagó óvodásai:

Apró Anna
Borsos Anna
Gyebnár János Máté
Gyöngyi Levente
Kruzslicz Ádám
Orosz Ádám
Orosz Dávid
Rácz Nóra Emese
Rácz Tamás
Risztov Benkő Levente
Sándor Levente Tamás
Sándor Mihály Rajmund