Dolgozóink

 Fülöp Andrásné Éva óvó néni /nyugdíjjas 2017. április 01. óta/

 

Bemutatkozom:

Fülön Andrásné, Papp Éva vagyok. Mártélyiként születtem, Papp György neves feketehalmi, majd mártélyi tanítóúr első gyermekeként. Mártélyra jártam általános iskolába, majd középiskolába a Hódmezővásárhelyi Frankel Leó szakközépiskola egészségügyi szakán végeztem, általános asszisztensi, gyermekfelügyelői képesítést kaptam.

A mártélyi óvodába 1977-be kerültem, mint gyermekfelügyelő. Jelentkeztem Szarvasra a Felsőfokú Óvónőképzőbe. Diplomámat 1981-ben kaptam meg, „jó” minősítéssel.

Férjem Fülöp András, két gyermekem van András és Tamás, ők már felnőttek.

Igaz, hogy jelenleg Hódmezővásárhelyen élek családommal, de Mártélyra haza járok. Mivel Mártélyi születésű vagyok, így a mártélyi szülők, nagyszülők, gyerekek nagyon közel állnak hozzám.

Az óvodában az óvodapedagógusi munka mellett az ifjúságvédelmi feladatokat látom el, közalkalmazotti tanácstag vagyok.

Hobbym az olvasás, gyűjtöm a különböző műfajú, jellegű könyveket. Szeretem a gyermekekkel foglalkozó, pszichológiai, nevelési jellegű könyveket, munkám során ezeket használom és hasznosítom.

A következő években arra törekszem, hogy eddigi tapasztalataimat, tudásomat a legjobbak szerint a gyermekek nevelésére fordítsam.

 


 

Erzsike óvó néni

Bemutatkozom:

Csatlós Pálné , Erzsike óvó néni vagyok. Már a szüleim, nagyszüleim is mártélyiak voltak, születésem óta itt élem napjaimat.

Középiskolásként közgazdasági tanulmányokat folytattam, két gyermekeim születése után módosítottam pályát. Először a Juhász Gyula Pedagógiai Főiskola Karán szereztem középfokú pedagógiai asszisztensi végzettséget, majd 1999-ben a Körös Főiskola Brunszvik Teréz Óvóképző Intézet Szarvasi Intézményében Főiskolai oklevelet szereztem, mint óvodapedagógus. Azóta folyamatosam képzem magam továbbképzéseket és fontosnak tartom az önképzést.

1995. szeptember 1. óta dolgozom a mártélyi óvodában, mint óvónő. 

Munkámban legfontosabbnak tartom a kisgyermekek érzelmi biztonságát az óvodában, igyekszem megteremteni körülöttük a családias légkört, vallom azt, hogy minden gyermek más személyiségű, ezért minden gyermeknek más-más az igénye az óvodai nevelés során is. Ezért előtérbe helyezem a gyerekek sokoldalú megismerését és differenciálását. Hiszem, hogy feladatunk a kisgyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztése, főként a különböző tevékenységek által.

Szeretem a természetet, midig is a Tisza közelségében éltem, ezért a sok tevékenységet szervezek a Tisza, az erdő, az ártér közelében, szeretném ha a mártélyi gyermekekben kialakulna a saját környezetének szeretete, védelme.

Hobbym az irodalom, szabadidőmben sokat olvasok, a gyermekirodalom közel áll hozzám, a csoportomba járó gyermekek egy nap sem maradnak mese nélkül. a mesét az egyik legfontosabb nevelési eszköznek tekintem.

 


 

Ica Dajka Néni

Bemutatkozom

Bordás Györgyné Ica néni vagyok. Kübekházán nőttem fel. Mártélyra 1996-ban kerültem, férjemmel itt építettünk, itt telepedtünk le. Középiskolában élelmiszer eladó végzettséget szereztem. Egy felnőtt gyermekem van, aki már dolgozó szakmunkás.

1997-ben kerültem a mártélyi óvodába, mint óvodai kisegítő. Mindig is szerettem a gyermekeket, szerettem volna gyermekközösségben dolgozni, ezért nagyon boldog voltam, hogy lehetőséget kaptam. Egy kisebb megszakítással az óta itt dolgozom.

A dajka munkába teljesedett ki az életem. 2001-ben dajkai szakmunkásvizsgát tettem. A segítségnyújtás, a gondozási feladatokban való részvétel, mint az öltözködés, étkezés, testápolás a munkám része, szívesen segítem az óvónők munkáját, a konyhai, takarítási, udvargondozási munka is a feladatom, amiket próbálok maximálisan teljesíteni. 

Munkámmal igyekszem hasznos dolgozója lenni a mártélyi óvodának. Egy-egy gyermeki mosoly megerősít abban, hogy jó helyen vagyok a világban.

 


 

Ági óvó néni

Bemutatkozom

Gál Ágnes vagyok, 1984-ben születtem, a gyermekkorom Mártélyhoz fűz, itt él az egész családom. Itt nőttem fel, ide jártam óvodába, az általános iskolát is itt végeztem el. Nagyapám, Czirok Mihály a neves  kosárfonó Mártélyon élt és munkálkodott haláláig.  Szentesre jártam középiskolába, ahol 2003-ban közgazdasági érettségit szereztem. Ezután ugyan itt 2005-ben elvégeztem egy menedzserasszisztensi képzést is.  Majd felvételt nyertem Szarvasra az óvónőképzőbe. Úgy érzem, ez volt életem egyik legjobb döntése, hogy ide jelentkeztem Ági óvó néni

, hiszen megtaláltam az óvónőségben a hozzám illő hivatást. A főiskola alatt gyakorlatot kellett szereznem terepen is, gyakorlatomat Mártélyon töltöttem. Így elmondhatom, hogy nem idegen számomra a mártélyi óvoda. 2008-ban államvizsgáztam.

Főiskola után Angliában éltem és dolgoztam 2 évig. Hazajövetelem után letettem az angol nyelvvizsgát, így készhez vehetem diplomámat.

2012 novemberében felvételt nyertem Szegedre egy óvodába, ahol 2 évet és 2 hónapot dolgoztam.

Játékos angol foglalkozást is tartottam a gyerekeknek.

Szegeden folyamatos továbbképzéseken vettem részt, ezeket a tapasztalatokat, hallottakat igyekszem hasznosítani munkám során.  

2015 januárja óta dolgozom a mártélyi óvodában.  Kiemelt feladatom a játékos angol oktatás szervezére.