Dolgozóink


 

Erzsike óvó néni

Bemutatkozom:

Csatlós Pálné , Erzsike óvó néni vagyok. Már a szüleim, nagyszüleim is mártélyiak voltak, születésem óta itt élem napjaimat.

Középiskolásként közgazdasági tanulmányokat folytattam, két gyermekeim születése után módosítottam pályát. Először a Juhász Gyula Pedagógiai Főiskola Karán szereztem középfokú pedagógiai asszisztensi végzettséget, majd 1999-ben a Körös Főiskola Brunszvik Teréz Óvóképző Intézet Szarvasi Intézményében Főiskolai oklevelet szereztem, mint óvodapedagógus. Azóta folyamatosam képzem magam továbbképzéseket és fontosnak tartom az önképzést.

1995. szeptember 1. óta dolgozom a mártélyi óvodában, mint óvónő. 

Munkámban legfontosabbnak tartom a kisgyermekek érzelmi biztonságát az óvodában, igyekszem megteremteni körülöttük a családias légkört, vallom azt, hogy minden gyermek más személyiségű, ezért minden gyermeknek más-más az igénye az óvodai nevelés során is. Ezért előtérbe helyezem a gyerekek sokoldalú megismerését és differenciálását. Hiszem, hogy feladatunk a kisgyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztése, főként a különböző tevékenységek által.

Szeretem a természetet, midig is a Tisza közelségében éltem, ezért a sok tevékenységet szervezek a Tisza, az erdő, az ártér közelében, szeretném ha a mártélyi gyermekekben kialakulna a saját környezetének szeretete, védelme.

Hobbym az irodalom, szabadidőmben sokat olvasok, a gyermekirodalom közel áll hozzám, a csoportomba járó gyermekek egy nap sem maradnak mese nélkül. a mesét az egyik legfontosabb nevelési eszköznek tekintem.

 


 

Zita óvónéni

Szender Ákosné Dezső Zita

_______________________________________________________________________________________________________

Zsani Dajka néni
Rákos Ferencné

_______________________________________________________________________________________________________

Margó óvónéni

Szabó Zoltánné

_______________________________________________________________________________________________________

Ica Dajka Néni

Bemutatkozom

Bordás Györgyné Ica néni vagyok. Kübekházán nőttem fel. Mártélyra 1996-ban kerültem, férjemmel itt építettünk, itt telepedtünk le. Középiskolában élelmiszer eladó végzettséget szereztem. Egy felnőtt gyermekem van, aki már dolgozó szakmunkás.

1997-ben kerültem a mártélyi óvodába, mint óvodai kisegítő. Mindig is szerettem a gyermekeket, szerettem volna gyermekközösségben dolgozni, ezért nagyon boldog voltam, hogy lehetőséget kaptam. Egy kisebb megszakítással az óta itt dolgozom.

A dajka munkába teljesedett ki az életem. 2001-ben dajkai szakmunkásvizsgát tettem. A segítségnyújtás, a gondozási feladatokban való részvétel, mint az öltözködés, étkezés, testápolás a munkám része, szívesen segítem az óvónők munkáját, a konyhai, takarítási, udvargondozási munka is a feladatom, amiket próbálok maximálisan teljesíteni. 

Munkámmal igyekszem hasznos dolgozója lenni a mártélyi óvodának. Egy-egy gyermeki mosoly megerősít abban, hogy jó helyen vagyok a világban.

 


 

Ági óvó néni

Bemutatkozom

Gál Ágnes vagyok, 1984-ben születtem, a gyermekkorom Mártélyhoz fűz, itt él az egész családom. Itt nőttem fel, ide jártam óvodába, az általános iskolát is itt végeztem el. Nagyapám, Czirok Mihály a neves  kosárfonó Mártélyon élt és munkálkodott haláláig.  Szentesre jártam középiskolába, ahol 2003-ban közgazdasági érettségit szereztem. Ezután ugyan itt 2005-ben elvégeztem egy menedzserasszisztensi képzést is.  Majd felvételt nyertem Szarvasra az óvónőképzőbe. Úgy érzem, ez volt életem egyik legjobb döntése, hogy ide jelentkeztem Ági óvó néni

, hiszen megtaláltam az óvónőségben a hozzám illő hivatást. A főiskola alatt gyakorlatot kellett szereznem terepen is, gyakorlatomat Mártélyon töltöttem. Így elmondhatom, hogy nem idegen számomra a mártélyi óvoda. 2008-ban államvizsgáztam.

Főiskola után Angliában éltem és dolgoztam 2 évig. Hazajövetelem után letettem az angol nyelvvizsgát, így készhez vehetem diplomámat.

2012 novemberében felvételt nyertem Szegedre egy óvodába, ahol 2 évet és 2 hónapot dolgoztam.

Játékos angol foglalkozást is tartottam a gyerekeknek.

Szegeden folyamatos továbbképzéseken vettem részt, ezeket a tapasztalatokat, hallottakat igyekszem hasznosítani munkám során.  

2015 januárja óta dolgozom a mártélyi óvodában.  Kiemelt feladatom a játékos angol oktatás szervezére.