Bemutatkozunk

Mártélyi ÁMK Mártélyi Óvodája

6636. Mártély Petőfi u. 1.

Tel: 06-62-228-035

Az óvoda  épülete egykor Tornyai János festőművész háza volt, melyet az 1910-es években épített az alföld híres festője, és adósságai miatt "Hóttig nyögöm..." háznak nevezett.

Ez az irónikus mondat szerepel az intézmény bejáratánál elhelyezett kerámia emléktáblán is. A régi épületetet az 1950-es évektől, amióta ide költözött a falu óvodája, folyamatosan alakították át, újították fel, hogy megteremtsék az ideális körülményeket az óvodáskorú gyermekek neveléséhez.

Ma az 50 férőhelyes óvodában két, vegyes életkorú csoportban foglalkoznak a gyerekekkel.

Az óvodában a Tevékenységközpontú Óvodai Program adaptációja alapján folyik a nevelő munka.

A helyi adottságok kitűnőek. Nagy fás, füves udvar fajátékokkal, babaházzal, sporteszközökkel, és kis kerttel.

A fekvése is ideális, közel van a falu központjához,és mindössze 200 méterre a Holt-Tiszától, az ártéri erdőtől, s alig 300 méterre a tájtra jellemző nagy mezőktől.

A 2009/2 010-es nevelési évben a Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Szegvár-Mártély ÁMK óvodáiban és általános iskoláiban című TÁMOP 3.1.4.-08/2-2008-0114 számú sikeres pályázat alapján folyik a nevelő munka.

 

2017-ben az óvoda teljeskör felújítása megtörtént.  Az óvoda három, esztétikus terasszal bővült, ahol rossz idő esetén is játszhatnak, levegőzhetnek a gyerekek. Az épületen belül új mosdóhelyiséget alakítottak ki. Teljesen megújult a tálalókonyha.Korszervű, energiatakarékos fűtésrendszert építettek ki, megtörtént az épület összes nyillászárójának cseréje, a falak belöl gipszkarton borítást, kivül szigetelést kaptak.